Nyheder
Havnemøllerne opskrifter
Opskrifter med Manitoba og Durum
Information om meltyper anvendt i opskrifterne
Manitoba mel er en type mel, der er kendt for sin høje protein indhold og stærke glutennet. Det er opkaldt efter Manitoba-provinsen i Canada, hvor det først blev produceret.
Manitoba mel bruges ofte til at bage brød, specielt italiensk brød som ciabatta eller surdejs brød. Melens høje protienindhold og glutennet giver brødet en god struktur, elastisk krumme og en sprød skorpe. Manitoba mel kan også bruges til at forbedre hævningen og strukturen af andre typer bagværk.
Durum mel er en type mel, der er kendt for sin høje glutenstyrke. Det er fremstillet af hvedevarianten durum, der er særligt egnet til pasta og brødproduktion. Brødstruktur: Durum mel kan også bruges til at bage brød, især italienske brød som focaccia og ciabatta. Det bidrager til at skabe en luftig og let krumme samt en sprød skorpe. Det tilføjer en smuk gylden farve til både pasta og brød samt en let sødlig smag. Glutenstyrke: Durum mel har en høj glutenstyrke, hvilket betyder, at det kan danne et stærkt og elastisk glutennet. Durum er en hård hvedekerne, som har behov for længere forarbejdning.
Ruths Surdejsbrød – opskrift
Find en en lækker opskrift med både Manitoba, Durum og selvfølgelig surdej i ovenstående PDF. Bruger du fx Swissmel fra Havnemøllerne allerede, kan det godt erstattes en til en med Manitoba melen i opskriften.
Manitoba Grovbrød – opskrift
Find opskriften på et lækkert rundt grovbrød med Manitoba, Durum og solsikkekerner i ovenstående PDF. Bruger du fx Swissmel fra Havnemøllerne allerede, kan det godt erstattes en til en med Manitoba melen i opskriften.