Vinter scones med marmelade & curd

Opskrift folder marmelader og curd

Scones er et kæmpe vinter hit

En bolle af hvedemel, æg, sukker, salt og bagepulver. Scones kommer oprindelig fra Skotland, men er i dag et stort hit over det meste af verden. I England bliver scones oftest nævnt i forbindelse med deres “Afternoon Tea”.

Scones er egentlig en lidt sjov størrelse, som ikke rigtig passer ind i hverken kage eller brød-genren – et bagværk, der har en fod i hver lejr! Selvom englænderne har taget scones og scone-konceptet til sig som værende en af deres nationale retter til kaffe, te og hygge og serverer den med flødeskum, marmelade, curd eller Clotted Cream*, er resten af verden også vilde med den lille bolle/kage. Flere steder spises den blot som den er uden topping, men med chokoladestykker i. Vi har lavet et par opskrifter på scones, men også på lækre toppings dertil.

*Clotted cream er en tyk creme fremstillet ved indirekte opvarmning af fuldfed komælk og ved hjælp af et vandbad og derefter bliver den afkølet langsomt i en flad skål. Så stiger cremeindholdet til overfladen og danner “propper”/”clouts”, deraf navnet.

Uanset ophavet, er en nybagt scone et kæmpe hit, som både er sprød, blød, luftig og cremet. Vi har lavet 2 lækre opskrifter på vinter scones:

  • Scones med varme krydderier og øl
  • Scones med hvid chokolade og tranbær

Se opskrifterne i vores VINTERFOLDER HER

Topping til Scones

Vil du lave dit eget Clotted Cream til dine scones, så se beskrivelsen ovenfor. Hvis du gerne vil lave en lækker marmelade eller Curd* til dine scones, som kunderne kan købe til dine lækre scones, så se med her.

*Curd er cremet frugt-æggemasse, der er en spredt og en topping. Normalt er Curd lavet med citrusfrugter, såsom citron, lime og orange. Kan også laves med andre syrlige frugter.

Vi har lavet 3 lækre opskrifter på vinter marmelade og Curd:

  • Gløgg marmelade med æbler og julekrydderier
  • Appelsin marmelade med citroner og ingefær
  • Orange Curd

Se alle 3 opskrifter i ovenstående PDF og bestil direkte i BIBS HER.