Noget om bagerens råvarer…

Der snakkes gerne om priser på bagerens råvarer og det er bestemt også vigtigt at bageren kan købe sine råvarer til absolut laveste pris – så er der basis for at have en god forretning.
MEN, igennem de seneste 6 år er prisen generelt på bagerens totalforbrug faldet med 2-3 % om året. Nu er er prisen dernede hvor den skal være – højst samme pris som alle andre steder i Europa og vi vil blive ved med at sørge for at priserne ”bliver dernede”.

Det er stadigvæk således, at alle prisanalyser viser, at når bageren køber alle sine råvarer via BÄKO, så er der mellem 11 og 13 % at spare.

 

Lige nu om nogle af de vigtigste råvarer:

Æg: Ikke overraskende vil der komme mindre prisstigninger på æg. Årsagen er naturligvis hele problematikken mht. eventuel sundhedsrisiko ved ukontrolleret brug af Fipronil. Vi forventer ikke dramatiske prisforhøjelser, men markedet må forventes at være ustabilt nogle måneder endnu.

Sukker: Efter snart mange måneder med højere priser end da sukkermarkedet var helt i bund for snart halvanden år siden, så ser det ud til, at prisfaldet er kommet for at blive. Prisen på sukker er faldet til under 4,00 kr. pr. kg (ved at bestille en hel palle).

Mel: Kornhøsten er i hus. Hvis ikke det havde regnet så meget i slutningen af høsten, så havde mængden været noget større. Nu blev det normalt niveau, kraftigt hjulpet af, at landmændene i år fik mulighed for at bruge større mængder kvælstof. Vi ser derfor ingen grund til ændrede priser – prisen på både hvede- og rugmel er historisk lave, til gavn for bagerens forretning.
Vi forventer ingen ændringer i dette mønster i den kommende tid.

Marcipan: Nu hvor sæsonen mht. marcipanprodukter er ved at komme i gang, er det glædeligt at vore priser vil være uforandret – lave – hele resten af 2017. Der er rigtig mange penge at spare på Lemke marcipanprodukter! En bager fortalte, at han sparede mere end 20 kr. pr. kg.  Snak med BÄKO konsulenten

Papir: En mærkelig situation er opstået: I Frankrig bliver det forbudt at anvende plastbæreposer. Derfor er der masser af initiativer i gang for at erstatte plastbæreposer med papirbæreposer. Det betyder kraftig øget efterspørgsel på papir – og det udnytter papirmøllerne/producenterne naturligvis. Derfor er der ved at opstå mangelsituationer.  Resultatet er, at der kommer stigende priser og længere leveringstider på de papiremballager, som bageren bruger. Når sådanne situationer opstår går der ofte ”lidt panik” i hele markedet.

Derfor har vi igangsat øget overvågning/information, således at der ikke er elementer, der udnytter situationen.
Indtil videre, ro på. Vi informerer, når der er mere nyt omkring papiremballage.